#BWRefugiats. La mal anomenada ´crisi´ de refugiats: reflexions compartides

Aside Posted on Updated on

L’anomenada crisi de refugiats està lluny de ser resolta, ni a Europa ni tampoc allí on realment continua i continuarà aquesta crisi, Orient Mitjà i centre i nord d’Àfrica. La incapacitat de la comunitat internacional a donar una resposta consensuada, conjunta i efectiva als nombrosos reptes que se’ls ha obert ha agreujat encara més la crisi ja que segueix sense afrontar-se de forma global les raons per la qual milions de persones s’han vist forçades a desplaçar-se.

Crisi que afecta a Síria, però també a Iemen, Sudan, Somàlia, Eritrea, Suen del Sud, Nigèria, República Centreafricana o l’Iraq, entre molts uns altres, països que també estan alimentant la pitjor crisi de refugiats i desplaçats des de de la II Guerra Mundial i que ha afectat i afecta de ple a Europa.

Sembla doncs necessari intentar buscar respostes globals i locals a una crisi de refugiats que també ho és europea.

Per iniciar una reflexió conjunta sobre aquest escenari, i en el marc de les XX Jornades Solidàries que organitza l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, BeersAndWorld us convida a venir a aquesta xerrada que comptarà amb la participació de Gemma Pinyol i Joan Ribas, ambdós membres de BW.

Ens veiem aquest dijous 26 a Ateneu Adrianenc (Andreu Vidal 7) a Sant Adrià de Besòs a les 19 hores.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s