#BWCaos: L’any que s’acaba i el que ve

Aside Posted on Updated on

L’any 2016 ha estat marcat per nombrosos esdeveniments internacionals que han omplert portades de diaris i minuts de televisió. La llista és llarga. Notícies preocupants, com l’auge de l’extrema dreta a Europa, l’augment dels atacs terroristes a Àfrica, Extrem Orient i Europa o el cop d’Estat a Turquia. Notícies imprevistes, com la victòria del Brexit en el referèndum al Regne Unit o la de Donald Trump a les eleccions nord-americanes que aporten un plus d’incertesa a l’escenari europeu i internacional. Notícies que ens porten esperança, com la signatura dels acords de pau a Colòmbia, l’acord nuclear amb l’Iran o el retrobament -temporal?- entre Cuba i els Estats Units. Notícies que són un símbol de la fi del segle XX, com la mort de Fidel Castro. Notícies que no van acabar el 2015, ni acabaran aquest 2016, com els conflictes a Síria, Iraq, Iemen, Sudan del Sud, Nigèria o l’anomenada crisi de refugiats i desplaçats. Notícies per tancar portes i obrir-ne d’altres, com la condemna a Karadzic pels crims a Srebrenica, després d’anys de cerca de justícia. Un any intens on les peces del taulell segueixen movent-se als cinc continents.

L’any vinent també presenta molts reptes. Un any intens electoralment parlant, amb eleccions a Alemanya, França, Sèrbia, Equador, Kènia, Holanda, Ruanda, Argentina o Bulgària, entre d’altres. Un 2017 que veurem si ens aporta una sortida als nombrosos conflictes oberts a Àfrica i Orient Mitjà. Un any que significarà l’inici de l’administració Trump enmig de grans interrogants per veure’n els primers moviments en política internacional, i la possible consolidació del poder de Xi Jinping com a president de la R.P. de la Xina al 19è Congrés Nacional del Partit Comunista a l’octubre. Més a prop de casa, trobarem una Europa que haurà de prendre importants decisions per definir el seu present i, especialment, el seu futur. La llista també aquí és llarga.

De tot això i molt més volem parlar-ne en el darrer BeersAndWorld del 2016 tot fent un repàs als principals esdeveniments de l’any i anticipar quins seran els punts informatius calents del 2017.

És per això que comptarem amb la presència de periodistes d’internacional dels principals mitjans escrits a Barcelona:

   Marina Meseguer. Periodista d’Internacional a La Vanguardia

   Marta López. Periodista i cap d’Internacional a El Periódico

   Marta Rodríguez. Periodista d’Internacional al diari Ara

   Agus Morales. Periodista i director de Revista 5W

Modera Sergio Maydeu, membre de BeersAndWorld

Us esperem dijous 15 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala Hiroshima (Vilà i Vilà 67 -Metro Paral·lel)

 bwcaos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s